Berita

Anwar jawab isu DNAA Zahid esok – Azalina

Azalina mengulas soalan Takiyuddin jika perdana menteri akan menjawab atau tidak pertanyaan mengenai keputusan DNAA ke atas Ahmad Zahid berhubung 47 pertuduhan melibatkan Yayasan Akalbudi di Dewan Rakyat

KUALA LUMPUR 18 Sept – Ahli parlimen boleh menggunakan sesi soal jawab Perdana Menteri di Dewan Rakyat esok untuk mendapatkan penjelasan pemimpin kerajaan mengenai keputusan mahkamah melepas tanpa pembebasan (DNAA) Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-undang dan Pembaharuan Institusi) Datuk Seri Azalina Othman membayangkan Datuk Seri Anwar akan memberikan jawapan mengenai hal itu.

“YB (Ahli Parlimen Kota Bharu Takiyuddin Hassan) tanya sama ada PM akan menjawab.

“Tuan punya badan ada di sini. Dia buat (tanda) good tu dia jawab lah.

“Esok InsyaAllah jam 2.30 petang ke 3.30 petang.

“Jadi soalan-soalan tu mungkin YB boleh tanya,” kata Azalina ketika menggulung perbahasan Kajian Separuh Penggal Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK-12) di Dewan Rakyat hari ini.

Azalina mengulas soalan Takiyuddin jika perdana menteri akan menjawab atau tidak pertanyaan mengenai keputusan DNAA ke atas Ahmad Zahid berhubung 47 pertuduhan melibatkan Yayasan Akalbudi di Dewan Rakyat. – Xklusif

Ikuti Xklusif di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!

Artikel Berkaitan

Back to top button