Viral

Bapa titip ucapan hari lahir Nurin Jazlin runtun hati warganet

Bapa apa kepada Nurin Jazlin yang dibunuh dengan kejam 16 tahun lalu, Jazimin Abdul Jalil menulis pesanan hari lahir yang menyentuh hati untuk anak perempuannya yang akan berusia 24 tahun Isnin ini

KUALA LUMPUR 14 Sept – Bapa kepada Nurin Jazlin yang dibunuh dengan kejam 16 tahun lalu, Jazimin Abdul Jalil menulis pesanan hari lahir yang menyentuh hati untuk anak perempuannya yang akan berusia 24 tahun Isnin ini.

Dalam perkongsian di Facebook, Jazimin berkongsi gambar Nurin Jazlin yang ketika dibunuh berusia 8 tahun beserta kapsyen ‘Selamat Hari Lahir yang ke-24 buat anak saya, Kak Ngah. Rindu Kak Ngah (I miss you, Kak Ngah). 11 September 1999, sehingga 17 September 2007’.

Kapsyen ringkas itu menyentuh hati netizen yang memenuhi komen, menyatakan simpati mereka atas kematian tragis kanak-kanak yang tidak berdosa itu.

Pengguna, J Samsuddin Safian berharap keluarga Nurin terus tabah dengan sabar menghadapi ujian Allah.

Sementara itu, warganet turut berharap pembunuh Nurin mendapat hukuman yang setimpal, jika tidak di dunia maka di akhirat.

“Tak dapat bayangkan perasaan ibu bapa Nurin yang sehingga kini masih menantikan kalau ada petanda baru siapa yang bunuh anaknya dengan kejam sekali. Semoga diberi kesabaran dan ditenangkan hati,” kata Nur Asiah.

Ucapan hari lahir Nurin Jazlin oleh bapanya undang sebak warganet - FB Jazimin Abdul Jalil

Nurin, yang juga anak kedua daripada tiga beradik kepada pasangan Jazimin Abdul Jalil dan Norazian Bistaman diculik pada 20 Ogos 2007 ketika dia meninggalkan rumah sendirian untuk menuju ke pasar malam di Wangsa Maju.

Kegagalannya pulang menyebabkan adik-beradik dan ibu bapanya cemas dan tertekan.

Pada pagi 17 September 2007, mayatnya ditemui dalam beg sukan di Petaling Jaya. Siasatan kemudiannya mengesahkan bahawa dia dirogol dan dibunuh.

Pada 2018, bapa Nurin menggesa pegawai polis membuka semula kes pembunuhan anaknya itu dengan harapan dapat mencari sesuatu yang baharu dengan penggunaan teknologi moden tetapi rayuannya tidak pernah dikabulkan.

Identiti penyerang masih bebas dan kes masih belum selesai sehingga hari ini. – Xklusif

Ikuti Xklusif di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!

Artikel Berkaitan

Back to top button