Santai

Kempen Melakar Pahala Warnai Raya bersama Suria FM

Stesen radio itu mengajak pendengar warnai raya yang bakal tiba dengan penuh kesyukuran sambil berhibur

KUALA LUMPUR, April 14 – Sepanjang Syawal ini, Suria FM kembali menyajikan seleksi program hiburan dan ilmiah yang menarik kepada para pendengar menerusi kempen ‘Melakar Pahala Warnai Raya’.

Antara program istimewa adalah Carta Suria Top 40 Raya, Morning Morning Suria Raya, Suria Petang Raya, Lagu raya Suria 2023 serta video muzik ‘Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu’, disebalik tabir (BTS) dan drama raya Suria, ‘Raya Akhir’ yang boleh didengarkan menerusi frekuensi Suria FM juga di platform digital Suria antaranya laman web www.suria.my, saluran YouTube Suria TV serta media sosial Suria Malaysia (Facebook, Instagram, dan Tiktok).

Menurut Pengurus Besar Suria FM, Roslinda Abd Majid (DJ Lin), stesen radio itu mengajak pendengar warnai raya yang bakal tiba dengan penuh kesyukuran sambil berhibur bersama program menarik yang bakal disajikan buat para pendengar.

Bersempena syawal ini, Suria FM dengan kerjasama Nova Music telah mengeluarkan lagu raya nyanyian barisan penyampai Suria FM bersama artis-artis popular seperti Akim, Shila Amzah, Adira, Amir Masdi, Farra Ahmad, Ahmad Syafiq, Syeera Aziz dan  Aqeesh Aleeya.

Antara lagu-lagunya ialah Hari Ini Kita Raya (Ajak, Shuib, Suraya, Akim, Shila Amzah),  Tak Dapat Pulang Beraya (DJ Lin, Cik Piah bersama Adira), Kepulangan Anakku (Rara, Tyzo bersama Amir Masdi dan Farra Ahmad) dan Hari Raya Menjelma (Anna J, Ahmad Syafiq, Syeera Aziz dan  Aqeesh Aleeya).

Selain itu, Suria turut mengetengahkan drama Raya Suria 2023 berjudul Raya Akhir yang mula ditayangkan pada 12 April lalu di saluran Youtube.

Raya Akhir adalah drama pendek tajaan Yayasan Maghfirah berkisar tentang Akhir, seorang pemuda yang mengalami perubahan sikap sehingga menimbulkan tanda tanya keluarga dan masyarakat sekeliling.

Ada juga yang mengatakan bahawa Akhir terlalu sensitif terhadap dirinya, tetapi beliau semakin ke arah kebaikan dengan kerap berbual bersama ustaz juga sering ke tempat pengagihan barangan sedekah.

Namun, semuanya terbongkar apabila rakan karibnya menjumpai sesuatu di dalam bilik Akhir.

Selain drama tersebut, jangan lepaskan peluang menyaksikan disebalik tabir drama yang turut menampilkan barisan penyampai Suria FM bersama seniwati, Uji Rashid.

Lagu Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu nyanyian asal seniwati, Uji Rashid telah diangkat menjadi runut bunyi bagi drama Suria pada tahun ini dengan diberikan sentuhan yang segar menampilkan kolaborasi hebat dari barisan penyampai Suria FM, Ajak, Shuib, Suraya, Cik Piah, Rara, Tyzo, DJ Lin dan Anna J.

Lagu berentak balada dan menyayat hati itu diangkat semula sebagai simbolik mengembalikan nostalgia lagu dari artis veteran yang kian menyepi dalam industri seni tanah air.

Sepanjang Syawal nanti, pendengar turut disajikan dengan beberapa rancangan radio antaranya Carta Suria Top 40 Raya yang disiarkan pada 22 April bermula 10 pagi hingga 2 petang.

Carta Suria Top 40 Raya memainkan lagu-lagu raya popular pilihan pendengar dengan menampilkan selebriti popular the Dollah dan Nabila Razali sebagai tetamu jemputan selama 4 jam pada 22 April 2023  jam 10 pagi hingga 2 petang.

Sementara itu, Morning Morning Suria Raya akan disiarkan dari 24 April hingga 28 April bermula 6 pagi hingga 10 pagi bersama penyampai Morning Morning Suria, Shuib, Ajak dan Suraya.

Raya kali ini lebih berseri dengan kehadiran barisan selebriti popular tanah air seperti Amy Mastura, Ryan Bakery dan isteri, Aizat Amdan dan isteri, Riza Amir dan isterinya Michelle Maali, juga Ustaz Don Daniyal.

Tidak dilupakan Suria Petang Raya akan disiarkan pada 24 April (Isnin) bermula 3 petang hingga 7 malam dengan celoteh penyampai Suria Petang, Tyzo dan Rara bersama artis undangan, Amir Masdi dan Farra Ahmad. — Xklusif

Ikuti Xklusif di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!

Artikel Berkaitan

Back to top button