Berita

‘Mr H’ tak hadir sebab tak sihat – IGP

Proses rekod keterangan itu sepatutnya berjalan semalam.

KUALA LUMPUR 22 Nov. – Proses mengambil keterangan “Mr H”Proses mengambil keterangan “Mr H” berkaitan penularan rakaman video perbualan lucah antara seorang lelaki dengan seseorang yang mirip bekas Ketua Pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM) Datuk Dr Mohammad Agus Yusoff semalam, ditangguh susulan individu itu tidak sihat.

Proses merekod keterangan itu sepatutnya dilakukan di Balai Polis Presint 11, Putrajaya pada petang semalam dan perkara itu disahkan oleh Ketua Polis Negara Tan Sri Razarudin Husain.

“Beliau tak hadir sebab kurang sihat. Tarikh baharu (rekod keterangan) akan dimaklum kemudian,” katanya ringkas kepada Bernama malam tadi.

Semalam, Razarudin dilapor berkata tiga individu telah diambil keterangan bagi membantu siasatan kes berkenaan.

Terdahulu, tular menerusi media sosial video berdurasi tiga minit memaparkan perbualan secara dalam talian antara lelaki didakwa mirip Mohammad Agus dengan seorang individu lain.

Mohammad Agus pada sidang medianya Jumaat lepas di sebuah hotel di Bangi dekat Kuala Lumpur, mendakwa video itu disunting dan beliau telah membuat laporan polis berhubung perkara berkenaan. — Awani

Ikuti Xklusif di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!

Artikel Berkaitan

Back to top button